De Ultieme Checklist Bij Het Plannen Van Je Huwelijk

JJ’s House

Een huwelijk organiseren is niet niks. Het is een groots evenement voor je hele familie, vrienden, buren, kennissen… Wordt je huwelijk een flop, dan zal iedereen het geweten hebben. Anderzijds is het budget niet onbeperkt. Een droomfeest plannen binnen een budget vergt een goede organisatie met een degelijke planning. Hoe vroeger je ermee start, hoe groter de keuzemogelijkheden. Ben je iemand die graag alles tot in de puntjes kiest en beslist, begin dan een jaar op voorhand met de organisatie.

Kortbij of veraf?

Vooraleer je de huwelijksdatum bekend maakt aan je gasten, leg je eerst de locatie vast, tenzij je van plan bent om je feest thuis te houden, dan kies je uiteraard zelf. Meestal ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van de locatie en die kan bezet zijn op de datum van jouw keuze. Van zodra jullie een locatie gevonden hebben en de zaal gereserveerd is, kan je de datum bekendmaken aan de naaste familie. De anderen kan je een half jaar voor het feest een save-the-date kaartje sturen.

Bruidsjurk online bestellen of in de winkel

Hoewel het nog veraf lijkt, is het belangrijk om je bruidsjurk lang op voorhand te kiezen, zeker als je die koopt in een bruidsboetiek. Lang op voorhand wil zeggen een tiental maanden. Dat komt omdat de jurk op maat gemaakt wordt na verschillende pasbeurten. Bruidsjurken die je online bestelt zoals bij JJ’s House worden ook op maat gemaakt maar zijn veel sneller klaar. Als je drie maanden op voorhand bestelt, speel je zeker op veilig. In dit geval neem je de maten zelf op en doe je dat met je bruidsschoenen aan. Koop je in een boetiek, dan zal je de bruidsschoenen niet nodig hebben bij het kiezen maar wel als je teruggaat voor de eerste pasbeurt. De hoogte van de schoenen bepalen immers de lengte van de jurk.

Gastenlijst

Een van de moeilijkste punten bij de organisatie van je trouwfeest: wie wel en wie niet? Begin eerst met iedereen op te schrijven die je wil uitnodigen. Waarschijnlijk is het resultaat een veel te lange lijst. Schrap vervolgens 10%. Je moet immers voor elke gast betalen en reken er niet op dat de enveloppen met geld die je overhandigd krijgt, de rekening zal dekken. Het vastleggen van de gastenlijst is een eerste relatietest en kan ook wrevel veroorzaken bij zij die uit de boot vallen en niet uitgenodigd worden. Laat het niet aan je hart komen. Dit is jouw dag en als een ander jouw beslissing niet respecteert, is die het ook niet waard.

Getuige en vrijgezellenfeest

Wacht niet te lang met het kiezen van een getuige. De getuige zet traditioneel het vrijgezellenfeest in gang en wil daar snel aan beginnen. Maak snel duidelijk wat jullie verwachten van dat feest. Zowel de mannen als de vrouwen op dezelfde dag/weekend/week of liever elk in een andere periode? Vind je de aanwezigheid van een stripper best ok of erger je er alleen maar aan. Het vrijgezellenfeest is eveneens jouw feest, het is alleen georganiseerd door iemand anders. Het mag verrassen maar het belangrijkste is dat jullie veel plezier beleven.